Ceaiul de ghimbir este cunoscut in China de 5000 de ani, unde a fost folosit in mod traditional ca tonic pentru sanatate. Ghimbirul a ajuns in Europa mult mai tarziu, iar initial s-a folosit doar ca si condiment.
Ceaiul de ghimbir are multe beneficii asupra sanatatii noastre. Este un aliat pentru racelile sezoniere, ameliorand simptomele. Te ajuta in cazul raului de miscare si amelioreaza senzatia de greata. Este un ceai delicios, care combate stresul si este perfect de savurat dupa o zi lunga si grea.
Ceaiul de ghimbir a crescut in popularitate in ultimii ani si in Romania datorita multelor sale beneficii. Este consumat foarte des in sezonul rece, dar este o bautura delicioasa si vara, in loc de sucurile din comert.
Poti sa bei ceai de ghimbir in combinatie cu alte fructe sau plante medicinale, isi va pastra aceleasi beneficii si va fi mai delicios.
La ce Ajuta Ceaiul de Ghimbir?
Asa cum iti spuneam, ceaiul de ghimbir este folosit de mii de ani pentru beneficiile sale si acum te poti bucura si tu de ele. Sa vedem cum te poate ajuta ceaiul de ghimbir.
1. Te Poate Ajuta sa Slabesti
Ceaiul de ghimbir te ajuta sa-ti controlezi apetitul si te ajuta sa arzi mai multe calorii, crescand temperatura corpului.
Daca vei avea grija sa ai o dieta echilibrata, ceaiul de ghimbir poate veni ca si o completare ale acelei diete. Vei vedea ca pofta de dulce iti va disparea si nu ti se va face foame la fel de des.
Bea ceai de ghimbir cu o jumatate de ora inaintea meselor principale pentru a beneficia la maxim de ajutorul lui in lupta cu kilogramele.
2. Ceaiul de Ghimbir iti Amelioreaza Durerile de Cap si Menstruale
Au fost foarte multe cercetari despre ghimbir si despre proprietatile sale de calmare a durerii, inclusiv beneficiile pe care le are in lupta cu durerile de cap si cu migrenele.
De aceea, consumul de ceai de ghimbir poate ajuta atat la prevenirea, cat si la ameliorarea durerilor de cap.
Femeile care suferă de simptome neplăcute ale sindromului pre-menstrual pot beneficia de consumul de ceai de ghimbir. Acesta poate ajuta la reducerea durerilor menstruale, a balonării, a iritabilității și a schimbărilor de dispoziție.
3. Are Efecte Antiinflamatoare
Ghimbirul contine fitonutrienti cheie, cunoscuti sub numele de gingeroli, iar acestia au un efect antimicrobian si antiinflamator asupra organismului tau.
Este recomandat sa bei ceai de ghimbir pentru a mentine organismul sanatos si pentru a tine sub control microbii.
4. Calmeaza Problemele Digestive si Amelioreaza Greata
Ceaiul de ghimbir este printre cele mai cunoscute bauturi care calmeaza problemele digestive si in special pentru ameliorarea senzatiei de greata.
Daca ai probleme digestive sau simti ca ti-e greata dimineata, o cana de ceai de ghimbir iti va ameliora acest sentiment neplacut si te vei simti mai bine dupa ce-l vei bea.
5. Ghimbirul este Bogat in Antioxidanti
Ghimbirul este bogat in antioxidanti, iar consumul zilnic de ceai de ghimbir iti va intari imunitatea si te vei putea lupta cu racelile si cu bolile mai grave mult mai usor.
Consumul de ceai de ghimbir regulat poate preveni formarea de celule tumorale in corp si astfel, te poate proteja de anumite tipuri de cancer.
6. Iti Protejeaza Sanatatea Inimii
Vitaminele, mineralele si aminoacizii din ceaiul de ghimbir pot ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui, ceea ce poate ajuta la scaderea sanselor de probleme cardiovasculare.
De asemenea, ajuta in prevenirea formarii cheagurilor de sange si regleaza nivelul de colesterol rau (LDL) din organism.
Ghimbirul poate impiedica depunerea grasimilor pe artere, ajutand la prevenirea atacurilor de cord si a accidentelor vasculare cerebrale.
7. Este un Remediu Pentru Stres
Ceaiul de ghimbir are proprietati calmante care te va ajuta sa reduci stresul si tensiunea arteriala.
Bucura-te de aroma ceaiului de ghimbir in fiecare zi sau de fiecare data cand te simti stresata sau agitata.
8. Ceaiul de Ghimbir iti Pastreaza Pielea Sanatoasa
Datorita antioxidantilor si proprietatilor antiseptice, ceaiul de ghimbir iti imbunatateste sanatatea pielii.
Antioxidantii protejeaza pielea de razele UV si incetinesc descompunerea colagenului, facand pielea sa arate mai tanara si mai intinsa.
Proprietatile antiseptice din ceaiul de ghimbir imbunatatesc simptomele acneei, iar ghimbirul crud ajuta la vindecarea cicatricilor cauzate de acnee.
Proprietatile antiinflamatoare ale ceaiului de ghimbir ajuta, de asemenea, la vindecarea pielii iritate.
9. Alină Durerile Musculare și Articulare
Datorită proprietăților sale antiinflamatorii, ceaiul de ghimbir poate ajuta la ameliorarea durerilor musculare și articulare.
Gingerolul, substanța activă din ghimbir, acționează în mod similar cu medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene, cum ar fi ibuprofenul, reducând astfel inflamația și durerile asociate.
Consumul regulat de ceai de ghimbir poate fi deosebit de benefic pentru persoanele care suferă de artrită sau alte afecțiuni inflamatorii.
10. Stimulează Sistemul Imunitar
Ceaiul de ghimbir conține antioxidanți și compuși antiinflamatori care ajută la întărirea sistemului imunitar. Consumul acestui ceai poate reduce riscul de a dezvolta infecții și boli, în special în perioada rece a anului.
De asemenea, ceaiul de ghimbir poate contribui la scăderea febrei și la ameliorarea simptomelor răcelii sau gripei.
Concluzie
Ceaiul de ghimbir poate fi consumat in orice moment ale zilei. Functioneaza bine ca un energizant dimineata, dar ajuta si usureaza digestia dupa masa.
Bucura-te de o cana de ceai de ghimbir dupa o zi grea, iar daca iti place mai dulce poti adauga o lingurita de miere.
Narcisa este pasionată de sănătate și wellness, si are o experiență vastă în domeniul dietelor, ceaiurilor și stilului de viață sănătos. Ea își dedică timpul pentru a împărtăși informații valoroase și sfaturi practice despre cum să ne bucurăm de o viață echilibrată și plină de energie.