Dieta Nupo: Reguli, Pareri și Controverse

Ce este dieta Nupo, ce presupune mai exact și cum te poate ajuta să-ți atingi obiectivele de slăbire, sunt doar câteva din întrebările la care vom încerca să răspundem în acest articol.

Ai auzit probabil despre promisiunile acestei diete: slăbire eficientă prin produse special formulate, cu un conținut scăzut de calorii, dar bogate în nutrienți.

Este oare chiar așa? Hai sa aflăm mai multe…

smoothie

Ce este Dieta Nupo?

Dieta Nupo este un program de slăbire comercial care se bazează pe înlocuirea meselor cu produsele lor specifice, care sunt concepute pentru a fi scăzute în calorii, dar bogate în nutrienți esențiali.

Dieta Nupo a fost creată în Danemarca în anii 1980, de o echipă de specialiști danezi în nutriție și dietetică, condusă de către renumitul cercetător în obezitate Dr. Flemming Quaade, în colaborare cu compania Oluf Mørk A/S.

A fost dezvoltată inițial ca un program de slăbire care se concentrează pe înlocuirea meselor cu produsele lor specifice, cum ar fi shake-uri, supe și batoane, care sunt concepute pentru a fi scăzute în calorii, dar bogate în nutrienți esențiali.

Această dietă este un exemplu de plan alimentar „Very Low Calorie Diet” (VLCD), adică o dietă foarte scăzută în calorii.

Înlocuirea Meselor

În dieta Nupo toate mesele tale sunt înlocuite cu 6 produse din gama Nupo Diet, pentru o perioadă de până la 8 săptămâni.

Produsele vin sub forma de shake-uri, supe, batoane sau alte produse Nupo. Aceste înlocuitori de masă sunt formulați pentru a oferi un echilibru de proteine, carbohidrați, grăsimi, vitamine și minerale, menținând în același timp un conținut scăzut de calorii.

Controlul Caloric Riguros

Fiind o dietă VLCD, Nupo reduce semnificativ aportul caloric zilnic, ceea ce poate duce la o pierdere rapidă în greutate.

Faza de Introducere

În unele versiuni ale dietei, prima fază este foarte restrictivă, permițând doar produsele Nupo ca sursă de hrană, urmată apoi de reintroducerea treptată a alimentelor obișnuite.

Menținerea Greutății

După faza inițială de pierdere în greutate, dieta Nupo poate include recomandări pentru menținerea greutății, cum ar fi înlocuirea unei mese pe zi cu un produs Nupo.

Variantele Dietei Nupo

800 calorii (6 porții Nupo)

Aceasta este cea mai drastică varianta în care vei consuma doar produse Nupo.

1.200 calorii (6 porții Nupo + 400 calorii)

Acest plan este conceput pentru cei care caută o metodă mai moderată de slăbire, comparativ cu varianta standard de 800 de calorii a dietei Nupo.

Adăugarea a 400 de calorii din alimente regulate poate influența semnificativ aportul caloric total și, prin urmare, progresul în pierderea în greutate. Este important să considerăm detaliile specifice ale dietei VLCD și tipul de alimente pe care plănuim să le adăugăm.

Unul dintre avantajele majore ale variantei de 1.200 de calorii este flexibilitatea. Dieta poate fi adaptată pentru a se potrivi cu diferite stiluri de viață, preferințe alimentare și obiective de slăbire.

1.500 calorii (6 porții Nupo + 700 calorii)

Varianta de 1500 de calorii adaugă 700 de calorii din alimente obișnuite la acest total, ajungând astfel la un consum zilnic total de 1500 de calorii.

Impactul alimentelor adăugate depinde de mai mulți factori, cum ar fi compoziția nutrițională a alimentelor, metabolismul dumneavoastră și nivelul de activitate fizică.

Pentru a menține un echilibru nutrițional, tipul de alimente pe care alegeți să le adăugați la planul de dietă de 1500 de calorii este crucial.


Citește și: Riscuri în Dieta Nupo: 7 Efecte Secundare


Dacă mă opresc din dieta Nupo, voi recâștiga toate kilogramele pierdute?

Este foarte probabil să recâștigi kilogramele pierdute, dacă vei reveni la obiceiurile alimentare și la modelul de dietă pe care le aveai înainte de a începe dieta Nupo.

Dieta Nupo este concepută ca un impuls inițial drastic, iar ideea este să îți schimbi obiceiurile alimentare pentru a menține pierderea în greutate.

Pret Dieta Nupo

Dieta Nupo pentru 3 saptamani costă până la 230 euro și cuprinde 11 produse din gama lor. În același timp, varianta de 2 saptamani costa pana la 146 euro.

Poți găsi mai multe planuri și variante de preț pe site-ul lor.

A Slăbit Cineva Cu Dieta Nupo?

Andreea Marin a încercat aceasta dieta la începutul anului și chiar a promovat produsele și dieta Nupo pe canalul de youtube:

Ce Spun Nutriționiștii Despre Această Dietă?

Nutriționiștii nu au totuși o părere foarte bună despre un așa stil de alimentație. Iată de ce:

Concluzie

Este important de menționat că dietele VLCD, cum ar fi Nupo, ar trebui urmate doar sub supravegherea unui medic.

Restricțiile calorice severe pot avea efecte secundare și pot necesita monitorizare pentru a asigura că organismul primește nutrienții necesari.

De asemenea, astfel de diete nu sunt sustenabile pe termen lung și pot prezenta provocări în ceea ce privește menținerea pe termen lung a greutății pierdute.