Cand Se Bea Ceaiul De Urzica Inainte Sau Dupa Masa?

Ceaiul de urzica este foarte bun pentru sanatatea noastra si este un tratament naturist foarte des folosit la noi in tara.

planta de urzica

Ceaiul de urzica este recomandat sa-l bei inainte de masa, cu aproximativ o jumatate de ora. Nu este recomandat sa bei ceai de urzica imediat dupa masa deoarece ceaiul cald afecteaza negativ enzimele digestive si impiedica stomacul sa digere corect mancarea.

Cu ce te va ajuta ceaiul de urzica daca-l vei bea inainte de masa? Hai sa vedem in continuare ce beneficii iti poate aduce.

De Ce Sa Bei Ceaiul de Urzica Inainte de Masa?

1. Iti Sustine Sanatatea Tractului Urinar si Gastrointestinal

Acesta este folosit pentru foarte multe afectiuni, in special cele legate de tractul urinar si gastrointestinal.

Deoarece are proprietati antibacteriene si antifungice ajuta in cazul enterocolitelor si a diareei spontane, ameliorand semnificativ simptomele.

Proprietatile lui diuretice fac din ceaiul de urzica un remediu pentru infectiile tractului urinar, acesta ajutand corpul la eliminarea mai rapida a bacteriilor din organism.

2. Te Ajuta Sa-ti Detoxifici Organismul

Ceaiul de urzica are proprietati antioxidante si contine multe vitamine cum ar fi A, B, C, K, magneziu, calciu si fier, de care corpul are mare nevoie, mai ales in perioada de primavara si toamna.

Se recomanda o cana de ceai inainte de micul dejun si o cana de ceai inainte de pranz, in fiecare zi, timp de 2-4 saptamani.

3. Ceaiul de Urzica Remediaza Bolile de Piele

Ceaiul de urzica este un remediu natural si pentru bolile de piele, inclusiv acneea, datorita proprietatilor sale antibacteriene.

Pe langa canile de ceai de dimineata si amiaza, se recomanda sa se aplice si extern, pe zonele afectate, prin comprese umezite cu ceai.

4. Urzica Iti Amelioreaza Alergiile de Sezon

Este recomandat sa se bea ceai de urzica dimineata si la amiaza, inainte de masa, timp de o luna, datorita proprietatilor sale imunoreglatoare.

Acest tratament naturist este recomandat in perioadele de vara, cand alergiile la polen si la praf sunt foarte acute, iar ceaiul de urzica le poate tempera.

5. Ajuta la Reglarea Nivelului Glicemic

Daca ai probleme cu nivelul glicemic din sange, ceaiul de urzica poate ajuta la reglarea acestuia.

Ceaiul de radacina de urzica se foloseste pentru a regla glicemia. Radacina urzicii se pune in apa de seara pana dimineata.

Se pune la fiert intr-un ibric cu apa timp de 5 minute, iar apoi se lasa la infuzat inca 10 minute. Acest ceai se bea de 3 ori pe zi inaintea meselor principale.

De Ce Sa Nu Bei Ceai de Urzica Dupa Masa?

Nu este recomandat sa bei ceai de urzica imediat dupa masa deoarece ceaiul cald afecteaza negativ enzimele digestive si impiedica stomacul sa digere corect mancarea.

Este indicat sa astepti cel putin 30 de minute dupa masa inainte de-a bea orice lichid, rece sau cald.