10 Motive Pentru Care Te Ingrasi Si Nu Slabesti Cu Dieta Keto

Daca ti-ai pus si tu intrebarea aceasta, inseamna ca ai inceput deja dieta keto, dar nu a dat rezultate suficient de bune. Poate nu ai slabit deloc, ai slabit prea putin sau mai rau, te-ai ingrasat.

Am pregatit o lista cu cele mai comune greseli pe care le poti face, pe care trebuie sa le eviti, atunci cand incepi dieta keto.

1. Ai Ales Grasimile Gresite

Grasimile se afla in toate alimentele ce le consumam, insa nu toate sunt acceptate in dieta ketogenica.

Printre gasimile interzise se numara grasimile vegetale sau cele provenite din seminte. Printre acestea se numara uleiul de cocos, frisca sau branzeturile. Ca regula de baza, orice grasime procesata trebuie evitata.

Solutia

Consuma in schimb grasimi provenite din: avocado, oua, unt, peste, ulei de masline sau floarea soarelui, etc.

2. Mananci Prea Multe Proteine

Una din cele mai comune greseli facute de cei care incep dieta ketogenica, este ca mananca prea multe proteine. Proteinele consumate in exces sunt convertite de corp in glucoza, printr-un proces numit glicogeneza.

Acest proces natural, ajuta corpul sa echilibreze nevoia de energie in absenta carbohidratilor, convertind proteine si grasimi in glucoza.

Prin glicogeneaza organismul stocheaza excesul de proteine si grasimi in rezerve de glucoza, sub forma de glicogen. Aceste rezerve sunt folosite pentru refacerea musculaturii dupa efort, sau alte parti ale corpului care au o nevoie mai mare de carbohidrati.

Cand esti in starea de cetoza, faptul ca mananci putin mai multe proteine decat ar trebui, nu o sa produca prea multe pagube. Acestea vor fi stocate sub forma de glicogen.

Problema apare cand esti inca la inceput si corpul tau inca functioneaza pe baza carbohidrati. Corpul tau va arde orice glucoza produsa prin glicogeneza in loc sa arda grasimi. Astfel procesul tau de slabire este incetinit.

Solutia

Ai grija la cantitatea de proteine consumata pana atingi starea de cetoza. Incearca sa mananci momentan mai multe grasimi recomandate in dieta ketogenica in detrimentul proteinelor.


Citeste si: Ce Legume Sunt Permise In Dieta Keto?


3. Mananci Prea Putine Grasimi

Dieta keto este o cura bazata pe consumul de grasimi. 75% din caloriile consumate ar trebuie sa aiba ca provenienta grasimile sanatoase. La acestea se mai adauga 20% proteine si 5% carbohidrati.

Solutia

Daca mananci suficiente grasimi, vei observa ca pofta de a manca carbohidrati va fi mult mai mica. Astfel, vei reusi sa ramai in cetoza mai mult timp si vei slabii mai eficient.

4. Mananci Prea Multe Calorii

Este gresit sa mananci cat vrei, chiar si in dieta keto. Daca mananci mai multe calorii decat poate arde corpul tau, tot te vei ingrasa. Trebuie sa iti gasesti numarul de calorii pe care sa le consumi si la care reusesti in continuare sa slabesti.

Solutia

Foloseste tabelul de mai jos si afla cate calorii ar trebui sa mananci zilnic pentru a slabi sau pentru a te mentine.

Urmareste apoi numarul de calorii al alimentelor ce le consumi pentru a vedea daca ai depasit limitele recomandate si ajusteaza-ti dieta corespunzator.

5. Nu Ai Un Plan Pe Mai Multe Zile

Nu nu ne facem niciodata un plan pentru a esua, insa de multe ori esuam in a ne face un plan.

Daca vrei sa tii dieta keto eficient, trebuie sa iti planifici mancarea pe cateva zile. Ideal ar fi sa ai un meniu de mancare pe cel putin o saptamana.

In acest fel, stii tot timpul ce trebuie sa mananci si nu lasi loc de greseli. Pana si mersul la cumparaturi va fi mult mai usor, daca stii deja ce trebuie sa gatesti pentru urmatoarele zile.

Cea mai urata situatie este sa te trezesti fara nimic in frigider si fara nici o idee de ce ar trebui sa mananci azi ca sa te mentii in limetele dietei. O zi ca aceasta este sortita esecului si a picarii in ispita.

Solutia

Planuieste totul in avans pentru o saptamana. Urmeaza pasii de mai jos:

1. Afla ce vrei sa mananci saptamana urmatoare. Pentru a te putea organiza, in primul trebuie sa stii ce vrei sa mananci. Asa ca ia o foaie si un pix si alege-ti felurile de mancare ce le vrei in farfurie saptamana urmatoare.

2. Fa-ti o lista de cumparaturi. Aceasta trebuie sa cuprinda alimentele pentru toate zilele. Daca gatesti in 2 zile, poti sa iti faci 2 liste de cumparaturi.

3. Gateste pentru cel putin 3 zile. In acest fel vei avea mancare suficienta pregatita.

4. Cumpara caserole de plastic refolosibile. Portioneaza-ti mancarea pentru cel putin 3 zile. In momentul in care a trecut prima zi, poti sa portionezi mancarea pentru ziua a 4-a si tot asa.

6. Cauti O Solutie Rapida De A Slabi

Daca te-ai ingrasat in 2, 3 sau poate 10 ani, nu te astepta sa slabesti zeci de kilograme in cateva zile.

O dieta sanatoasa trebuie sa iti ofere o solutie de slabit pe care sa o poti face in siguranta.

Pentru aceasta, schimbarile bruste in compozitia ta corporala trebuie evitate. Trebuie sa iti faci un plan pe termen mai lung, daca vrei sa nu fii victima efectului yo-yo.

Solutia

Rabdarea si autodisciplina sunt elemente de baza care trebuie sa le dobandesti, daca vrei sa obtii rezultate de durata.

Asa ca stabileste-ti obiective realiste, sau chiar cateva mai pesimiste. In acest fel cand vei slabii mai mult, vei fii mai fericita pentru ca ti-ai doborat targhetul si ai slabit cateva kilograme bonus.

7. Iti Compari Rezultatele Cu Ale Altora

Aceasta este o greseala foarte des intalnita. Incepand de la amprenta si ADN, totul despre corpul nostru striga “UNIC”. Modificarile corporale sunt diferite de la persoana la persoana si este ceva normal ca urmand acelasi regim alimentar, doua persoane sa obtina rezultate diferite.

Sunt factori precum varsta, greutate, metabolism, incarcaturi genetice, care ne fac sa raspundem diferit la acelasi tip de nutritie. De aici, automat si rezultate diferite.

Solutia

In primul rand, trebuie sa observi ce face diferit persoana cu care te compari. Poate merge la sala mai des, poate bea mai multa apa, sau poate e mai atenta la cantitatile de mancare.

Daca faci totul exact la fel si nu ai slabit la fel de mult ca prietena ta, tot ce trebuie sa faci este sa continui. Corpul tau o va ajunge din urma.

8. Te urci Prea Des Pe Cantar

Obisnuiam sa tin un jurnal zilnic al kilogramelor, cantarire facuta in fiecare dimineata cand ma trezeam. Si observam ca desi mancasem corect, aveam aceeasi greutate. Totusi, la sfarsit de saptamana aveam -5kg.

Corpul functioneaza mai diferit decat ar sugera matematica si consumul de calorii. Iar daca te urci pe cantar si nu stii exact prin ce procese trece corpul tau, te poti descuraja crezand ca ce faci nu functioneaza.

Solutia

Nu lua decizii pripite bazate pe masuratori apropiate. Ar trebui sa te masori o data sau maxim de 2 ori pe saptamana. Focuseaza-te pe a manca corect, iar kilogramele in plus nu vor intarzia sa dispara.

9. Nu Bei Suficienta Apa

Pentru a-ti ajuta corpul sa elimine toxinele, sa transporte nutrienti si sa arda grasimi ai nevoie sa bei multa apa. Sunt indicati minim 2 litrii, insa rezultatele sunt mai bune daca bei cel putin 3 litrii de lichide.

Apa joaca un rol crucial in dieta ta. Daca nu bei suficienta apa, metabolismul tau va fi incetinit si vei slabii mai putin si mai lent.

Solutia

Pune-ti un carnetel in bucatarie si de fiecare data cand bei apa scrie cifra urmatoare pana ajungi la 10. Cu un pahar normal, asta ar trebui sa fie minim 2litrii.

Mai poti sa folosesti si o aplicatie precum Water Drink Reminder pentru Android, sau Daily Water pentru IOS.


Citeste si: 7 Semne Ca Ai Intrat In Starea De Cetoza


10. Nu Dormi suficient

Nu dormi suficient sau nu dormi optim. Ar trebui sa dormi minim 7-8 ore de somn pentru a-i da timp corpului tau sa se refaca. Pentru a dormi mai bine trebuie sa prinzi ore de somn inainte de ora 24.

Solutia

Daca ai probleme in a dormi mai repede, incearca sa bei o cana de ceai de chimen sau de lapte caldut inainte de somn. Incearca sa te pui in pat cel tarziu la 22:30, chiar daca te uiti inca la televizor.

Incepand de la ora 21:30 inchide toate luminile din casa si lasa doar televizorul. Absenta luminilor vor da un semnal corpului ca este timpul sa te odihnesti si iti va fi mult mai usor sa adormi.

Concluzia

Urmata corect, dieta ketogenica poate fi foarte eficienta. Te poate ajuta sa dai jos kilograme si sa iti schimbi radical viata. Incearca sa eviti toate greselile de mai sus si vei fi cu un pas mai aproape de obiectivul tau. Spor la slabit!