Cum Se Prepara Ceaiul de Papadie?(Flori, Radacina si Frunze)

Ceaiul de papadie este foarte benefic pentru sanatatea ta, datorita proprietatilor sale antioxidante, diuretice si antiinflamatoare. Desi multa lume o catalogheaza ca si o buruiana, papadia este o planta minune, folosita in medicina traditionala de foarte multi ani.

flori de papadie
flori de papadie

Pentru a face ceai de papadie te poti folosi atat de florile ei frumoase, cat si de frunzele si radacina ei

Sa vedem cum poti sa te bucuri de un ceai delicios de papadie si in acelasi timp sa te bucuri si de beneficiile pe care ti le aduce.

Ceai de Papadie din Frunzele Plantei

Da, ai citit bine, poti face ceai de papadie si din frunzele florilor de papadie. Sa vedem cum…

1. Culege Frunzele de Papadie sau Cumpara-le

Primul pas pentru a prepara ceaiul de frunze de papadie este sa culegi frunzele proaspete dintr-un loc curat si necontaminat.

Daca nu ai acces la papadie proaspata, poti achizitiona frunzele uscate ale plantei dintr-o farmacie sau magazin naturist.

Asigura-te ca ai ales produse de calitate si fara substante chimice adaugate.

2. Spala Frunzele Proaspete de Papadie

Daca ai cules frunze proaspete de papadie, spala-le foarte bine sub apa curata pentru a elimina orice impuritati sau pesticide.

Dupa ce le speli, lasa-le sa se ususce inainte de a le folosi la ceai.

3. Pregateste Apa Pentru Ceai

Pune apa curata intr-un ibric sau o oala si pune-o pe aragaz la fiert.

4. Adauga Frunzele de Papadie in Apa

Adauga frunzele de papadie in apa fierbinte. Pentru o cana de ceai se recomanda sa folosesti 1-2 lingurite de frunze uscate de papadie sau 2-3 frunze proaspete.

5. Fierbe Frunzele 5-10 minute

Redu flacara de la aragaz si lasa frunzele de papadie sa fiarba in apa timp de 5-10 minute, la foc mic.

Daca iti place ceaiul mai concentrat lasa-l sa fiarba mai mult timp.

6. Savureaza Ceaiul de Papadie

Indeparteaza ibricul de pe foc si lasa ceaiul sa se raceasca cateva minute. Dupa aceea strecoara ceaiul prin sita pentru a indeparta frunzele de papadie.

Poti servi ceaiul de papadie cald sau rece, in functie de preferintele tale. De asemenea, il poti indulci cu zahar sau miere pentru un plus de aroma.

Ceai de Frunze de Papadie

Frunzele de la floarea de papadie pot fi folosite pentru a prepara un ceai aromat si cu multe beneficii pentru sanatatea ta.

Timp de Pregatire 30 minutes
Timp de Preparare 10 minutes
Total Time 40 minutes

Ingredients

  • 1-2 lingurite de frunze uscate de papadie
  • sau 2-3 frunze de papadie proaspete
  • 300 ml apa
  • Optional: o lingurita de zahar sau miere

Instructions

  1. Culege frunzele proaspete de papadie dintr-un loc curat si necontaminat
  2. Spala frunzele de papadie pentru a elimina orice impuritati sau pesticide
  3. Pune-le la uscat pe un prosop curat
  4. Se pune apa la fiert
  5. Se adauga frunzele in apa fierbinte si se lasa la fiert 5-10 minute la foc mic
  6. Dupa aceea indeparteaza ibricul si lasa ceaiul sa se raceasca cateva minute
  7. Strecoara ceaiul prin sita si toarna-l in cana
  8. Poti sa-l indulcesti cu o lingurita de miere sau zahar

Notes

Nu depasi doza zilnica recomandata de 2-3 cani de ceai pe zi!

Inainte de a consuma ceaiul de papadie este bine sa discuti cu medicul tau, mai ales daca iei medicamente sau ai alte probleme de sanatate.

Ceai de Papadie din Florile Plantei

Ceaiul de flori de papadie este o bautura delicioasa si foarte simplu de facut acasa, gata in cateva minute. Sa vedem cum sa culegem florile pentru ceai.

1. Culege Flori Proaspete de Papadie

Cel mai bine este sa culegi flori de papadie dimineata, cand sunt proaspete si sunt cu florile deschise, dintr-un loc curat si fara pesticide.

2. Curata Florile de Papadie

Dupa ce ai cules florile clateste-le bine cu apa rece si lasa-le sa se usuce pe un prosop curat. Indeparteaza baza florilor si orice alte parti verzi sau tulpini care pot fi amare.

3. Pune Florile in Apa Fierbinte

Pune florile curate intr-un ibric sau o oala si toarna apa fierbinte peste ele. In general, poti folosi 1-2 linguri de flori pentru o cana de ceai. Lasa florile la infuzat timp de 5-10 minute.

4. Savureaza Ceaiul de Flori de Papadie

Dupa ce florile s-au inmuiat suficient, strecoara ceaiul cu sita intr-o cana. Poti servi ceaiul cald sau rece si il poti indulci cu zahar sau miere pentru un plus de aroma.

Ceai de Flori de Papadie

Ceaiul din flori de papadie este delicios si simplu de facut! Are si multe beneficii de care te poti bucura.

Timp de Pregatire 30 minutes
Timp de Preparare 10 minutes
Total Time 40 minutes

Ingredients

  • 1-2 linguri Flori de Papadie
  • 250 ml apa
  • Optional: o lingurita de zahar sau miere

Instructions

  1. Culege flori de papadie proaspete, de preferat dimineata
  2. Clateste florile cu apa rece si pune-le la uscat pe un prosop curat
  3. Indeparteaza baza florilor si orice alte parti verzi sau tulpini care pot fi amare
  4. Pune florile intr-un ibric si toarna apa fierbinte peste ele
  5. Lasa-le la infuzat timp de 5-10 minute
  6. Strecoara ceaiul prin sita intr-o cana
  7. Poti sa-l indulcesti cu o lingurita de zahar sau miere

Notes

Nu depasi doza zilnic recomandata de 2-3 cani de ceai pe zi. Inainte de a consuma ceaiul de papadie este bine sa discuti cu medicul tau, mai ales daca iei medicamente sau ai alte probleme de sanatate.

Ceai de Papadie din Radacina Plantei

Ceaiul de radacina de papadie este o bautura sanatoasa si plina de nutrienti. Este recomandat sa bei cel mult 3-4 cani pe saptamana.

1. Culege sau Cumpara Radacini Proaspete

Primul pas pentru a prepara ceai de radacina de papadie este sa culegi sau sa cumperi radacini de papadie proaspete.

Alege radacini care nu au fost tratate cu pesticide sau alte substante chimice. Radacinile proaspete vor avea culoarea maro inchis si vor fi tari la atingere.

2. Curata si Taie Radacinile

Dupa ce ai radacinile, clateste-le cu apa rece si indeparteaza orice parti necomestibile sau murdare. Taie radacina in bucati mici pentru a fierbe mai usor.

3. Fierbe Radacinile in Apa

Pune radacinile intr-un ibric si toarna apa rece peste ele. In general, poti folosi o lingura de radacina de papadie la o cana de apa. 

Lasa radacinile sa fiarba 10-15 minute sau pana cand apa s-a redus la jumatate.

4. Savureaza Ceaiul

Dupa ce radacinile au fiert suficient, strecoara ceaiul intr-o cana cu ajutorul unei site. Serveste ceaiul fierbinte pentru a te bucura de beneficiile lui.

Poti sa-l indulcesti cu zahar sau miere, poti adauga lamaie sau ghimbir pentru un plus de aroma, in functie de preferintele tale.

Inainte de a consuma ceaiul de papadie este bine sa discuti cu medicul tau, mai ales daca iei medicamente sau ai alte probleme de sanatate.

Ceaiul de papadie este usor de facut acasa, indiferent din ce parte a florii alegi sa-l faci. Acest ceai aromat si plin de nutrienti iti va aduce multe beneficii sanatatii tale.

Ceai de Radacina de Papadie

Ceaiul de radacina de papadie este un ceai sanatos si plin de nutrienti si este foarte usor sa o faci acasa.

Timp de Pregatire 40 minutes
Timp de Preparare 15 minutes
Total Time 55 minutes

Ingredients

  • o lingura de radacina de papadie
  • 300ml apa
  • Optional: o lingurita de miere sau zahar

Instructions

  1. Culege sau cumpara radacini de papadie proaspete; acestea vor avea culoarea maro inchis si vor fi tari la atingere
  2. Clateste-le cu apa rece
  3. Curata-le de orice parti necomestibile sau murdare
  4. Pune radacinile si apa intr-un ibric si pune-le la fiert
  5. Lasa radacinile la fiert 10-15 minute
  6. Strecoara ceaiul prin sita in cana
  7. Poti sa-l indulcesti cu o lingurita de zahar sau miere

Notes

Este recomandat sa bei cel mult 3-4 cani pe saptamana!

Inainte de a consuma ceaiul de papadie este bine sa discuti cu medicul tau, mai ales daca iei medicamente sau ai alte probleme de sanatate.

Skip to Recipe